Vibat – Tinderin pieni piristys, joko sinä kokeilit?


Tinder vibat

Tinderiin on jokin aika sitten tullut vibat. Ja tässä artikkelissa kerron hieman siitä, miten sen itse koen, mikä se on, ja mitä hyötyä siitä voisi olla.

Vibat on Tinderin silloin tällöin päivittyvä sarja kysymyksiä, joihin jokaiseen voi vastata yleensä neljällä eri tavalla. Vastaukset tallentuvat Tinderin tietokantaan ja kun sinä ja selattavana oleva henkilö olette kumpikin vastanneet samalla tavalla johonkin kysymykseen, näyttää Tinder teille samankaltaisuutenne.

Vibat toimii mahdollisesti osuman sattuessa jonkinlaisena keskustelunaloittajana, vaikka kysymykset ovatkin aika yleisluontoisia, eivätkä ne suoraan kerro ihmisen elämästä. Enemmänkin ehkä arvoista tai haaveista.

Kun vibojen aika alkaa, tarjoaa Tinder selailun lomassa mahdollisuutta vastata kysymyksiin. Tämän voi joko ohittaa, tai sitten vastata näihin, usein neljään tai viiteen erilaiseen kysymykseen tai väittämään. Vaihtoehtoja näissä väittämissä on kahdesta viiteen.

Kun kaikkiin viba-kysymyksiin on vastattu, voi vastaukset tallentaa, ja jatkaa sen jälkeen selaamista.

Vibat ovat voimassa tietyn aikaa, usein joitakin päiviä, jonka jälkeen Tinderin selailu palaa ”tavalliseksi”. Tosin ei se viboilla juuri tavallisesta eroa muutenkaan.

Mielestäni vibat on pieni ja ihan kiva piristys selailun puuduttavaan yksitoikkoisuuteen. Saattaahan olla myös niin, että vibojen avulla kohtaa enemmän samankaltaisia ihmisiä. Ainakin niin voi itselleen uskotella.

Itse en kuitenkaan ole varsinaisia ”oikealle tai vasemmalle” päätöksiä vibojen avulla tehnyt, vaan niiden hyöty on ehkä enemmänkin ollut siinä, että samankaltaista porukkaa tulee enemmän vastaan.

Siitä, jääkö vastaukset jollain tavalla vaikuttamaan tuleviin tarjokkaisiin viba-ajan päätyttyä, minulla ei ole tietoa. Ehkä jää, ehkä ei.

Pari muuta artikkelia sinulle