Tinder käyttö ja käyttöohjeet Suomeksi kirjoitettuna


Tinderin käyttö on selaamista, osumien kanssa keskustelua ja treffien sopimista parhaimmillaan. Tinderiä käytetään seuranhakuun, kumppanin etsintään ja itsensä viihdyttämiseen. Tinderin käyttö oman markkina-arvon mittaamiseen on ollut alusta asti myös suosittu tapa käyttää tinderiä.

Tässä kirjoituksessa käyn tinderin käytön läpi niin, että uutena käyttäjänä saat hyvät tinderin käyttöohjeet joilla pääset alkuun.

Mikäli olet käyttänyt Tinderiä jo aiemmin, voit siirtyä suoraan edistyneempiin kirjoituksiin. Esimerkiksi katsomaan millainen on hyvä tinder profiilikuva tai mitä kirjoittaa tinder profiilitekstiin jotta se toimii mahdolisimman hyvin.

Tinderin käyttö aluksi – mikä Tinder on?

Tinder on mobiilisovellus joka on kehitetty helppoon ja ulkonäkökeskeiseen seuranhakuun. Tinderin käyttö on käyttäjien selaamista kasvokuvien perusteella. Kuvien ja profiilitekstin perusteella valitaan, haluaako käyttäjän kanssa aloittaa keskustelun vai ei.

Tinderin salaisuus perustuu siihen, että keskustelun aloittaminen on mahdollista vasta kun kumpikin on ilmaissut hiljaisen kiinnostuksensa toista kohtaan. Mikäli vain toinen kahdesta käyttäjästä on kiinnostunut, ei osumaa tule eikä keskustelua ole mahdollista aloittaa.

Tinderissä näkee itseä lähellä olevat käyttäjät sen mukaisessa järjestyksessä kuinka aktiivisesti he ovat sovellusta käyttäneet. Esimerkiksi helsingissä Tinderiä käyttävä näkee todennäköisimmin toisen Helsinkiläisen joka on ollut hiljattain aktiivinen kuin porilaisen jonka aktiivisuudesta sovelluksen parissa on kulunut jo hyvä tovi.

Tinderin lataaminen ja profiilin tekeminen

Tinder ladataan puhelimen sovelluskaupasta. Android-puhelimilla tinder ladataan Googlen Play-kaupasta ja Applen puhelimille AppStoresta. Tinder löytyy yksinkertaisesti hakusanalla ”Tinder”

Asentamisen jälkeen Tinderiin luodaan tili joko pelkän puhelinnumeron tai facebook-tilin ja puhelinnumeron avulla. Puhelinnumeroa käytetään ainoastaan käyttäjän tunnistamiseen, eikä se missään vaiheessa tule tätä kautta muiden käyttäjien tietoon. Myöskään Facebookiin ei tule minkäänlaista ilmoitusta siitä, että käytät Tinderiä.

Mikäli käytät Facebookia tilin luomiseen, poimii Tinder sieltä valmiiksi nimen, iän ja muutaman kuvan.

Luodessasi tilin pelkästään puhelinnumeron perusteella, tulee sinun antaa nimesi (Oma etunimi), ikäsi ja ladata sovellukseen jokin / joitain mielestäsi hyviä kuvia.

Tämän jälkeen pääset täyttämään profiilitekstisi, valitsemaan sen, kuinka kaukana olevia käytäjiä haluat selailla sekä asettamaan ikähaarukan sille, minkä ikäisiä käyttäjiä näet.

Käyttäjien selailu

Kun profiili on valmis, saat eteesi toisen käyttäjän kuvan. Kuvan alareunaa painamalla pääset katsomaan käyttäjän profiilitekstin, mikäli hän on sellaisen kirjoittanut.

Vetämällä kuvan oikealle, ilmaiset hiljaisen kiinnostuksesi käyttäjää kohtaan. Mikäli vedät kuvan näytöltä vasemmalle, ilmaiset sovellukselle ettet ole kiinnostunut tästä käyttäjästä.

Kiinnostuksen osoittaminen tulee toisen käyttäjän tietoon ainoastaan mikäli myös hän on kiinnostunut sinusta. Jos ilmaiset, ettet ole kiinnostunut, ei tästä tule toiselle mitään tietoa.

Kuvan alapuolella on myös muita symboleita, joiden merkitys ja toiminta selviää artikkelistani tinderin symbolit

Match eli osuma ja osumien kanssa keskustelu

Kun sinä tykkäät hänestä, ja hän tykkää sinusta, tulee match eli osuma. Osuma tarkoittaa sitä, että kumpikin on ilmaissut kiinnostuksensa toista kohtaan, ja keskustelu voi alkaa. Aluksi osumia ei tietysti ole, ja ensimmäistä osumaa voi joutua odottamaan hyvin muutamia päiviä, varsinkin mikäli on hyvin valikoiva.

Matchien kanssa keskustelu etenee Tinderin omassa keskusteluikkunassa, ja toki keskustelun voit siirtää aikanaan vaikka WhatsAppiin antamalla toiselle käyttäjälle oman numerosi. Puhelinnumeron antaminen tinderissä on aina harkinnan paikka. Kirjoitin siitä oman artikkelinsa johon pääset linkkiä painamalla.

Jos keskustelu jonkun henkilön kanssa ei innosta, voit poistaa osuman tinderissä keskusteluikkunan yläosassa olevaa kilpeä painamalla. Tässä kohdassa kysytään, haluatko poistaa osuman vai ilmiantaa, ja poiston syytä. Mikäli erityistä syytä ei ole, valitse ”Ei syytä”. Jos käyttäjä on käyttäytynyt typerästi, voit toki ilmiantaa hänet.

Tinderin poisto tai laittaminen tauolle

Kun kyllästyttää, tai sopiva kumppani löytyy ja keskustelu menee vakavammaksi, voit joko poistaa tinderin, laittaa tilin tauolle tai piiloittaa oman profiilisi muilta selaajilta.

Pilottaminen on siitä kätevä ominaisuus, että voit edelleen jatkaa matchiesi kanssa keskustelua, mutta et ole muiden selattavana. Etkä toki myöskään itse voi selata muita käyttäjiä.

Profiilin piilottaminen onnistuu oman profiilin asetuksista vääntämällä ”näytä minut tinderissä” valintanappi toiseen asentoon, eli pois päältä.

Tutustu myös tinderi.fi sivuston muihin artikeleihin. Olen kirjoittanut ne luettavaksi 🙂

Pari muuta artikkelia sinulle

link to

Profiilisi on uusi Kun liityt Tinderiin ensimmäistä kertaa, saatat olla innoissasi ja odottaa innokkaasti ensimmäisiä osumiasi. Kuitenkin, kuten monissa muissakin digitaalisissa palveluissa,...