Kuka näkee minut Tinderissä? Vastaus on monimutkainen!


Kuka näkee minut tinderissä

Tinder on paikkatietoa hyödyntävä ja tietynlaisilla algoritmeilla höystetty seuranhakusovellus, joka näyttää toisilleen mahdollisimman sopivia käyttäjiä, tarkoituksena saada käyttäjien välille osuma eli match. Se, kenelle profiilisi näkyy, riippuu iästäsi, sukupuolestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, sijainnistasi ja siitä, kuinka aktiivinen olet Tinderissä. Algoritmi saattaa käyttää myös muita ehtoja sen määrittämiseen, kuka näkee sinut tinderissä.

Aloitetaan etäisyydestä.

Lähelläsi olevat näkevät sinut varmemmin kuin kaukana olevat

Tinderin perimmäinen tarkoitus on näyttää ihmisille lähellä olevia henkilöitä jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista ja jotka hakevat toistensa kaltaista seuraa. On siis todennäköisempää että törmäät tinderiä selatessasi naapuriin läheltä kuin kaukaa. On todennäköistä myös se, että naapurisi näkee sinut tinderissä, mikäli hän sovellusta käyttää.

Sovellus ei kuitenkaan toimi niin, että ensin tulee kilometrin päässä olevat, sitten kahden, sitten kolmen jne. Etäisyys on vain yksi tekijä muiden joukossa, eikä se selvästikään ole tärkein.

Sukupuolesi ja hakemasi sukupuoli vaikuttaa näkyvyyteesi.

Tinder pyrkii näyttämään toisilleen sopivia käyttäjiä myös sukupuolen perusteella. Sovelluksen käyttö kokisi äkkiä alamäen, mikäli naiset jotka etsivät miehiä, alkaisivat yhtäkkiä nähdä naisia. Tai heteromiehet miehiä.

Alla olevassa taulukossa on esitetty yksinkertaistettuna se, kenelle profiilisi tinderissä näkyy. Toki nykyään on paljon erilaisia sukupuolikäsityksiä ja erilaisia suuntautumisia, mutta koska itse en niistä sen syvemmin ymmärrä, jätän aiheen käsittelyn niiden osalta vähemmälle.

Sinä oletSinä etsitMillaiset henkilöt näkevät sinutMillaiset henkilöt eivät näe sinua
NainenMiehiäMiehet, jotka etsivät naisia sekä miehet jotka etsivät miehiä ja naisiaNaiset jotka etsivät naisia. Naiset jotka etsivät miehiä.
NainenNaisiaNaiset, jotka etsivät naisia.Miehet, naiset jotka etsivät miehiä.
MiesMiehiä ja naisiaNaiset, jotka etsivät miehiä, naiset jotka etsivät sekä miehiä että naisia, miehet jotka etsivät miehiä.Miehet, jotka etsivät naisia.
MiesNaisiaNaiset, jotka etsivät miehiä sekä naiset jotka etsivät miehiä ja naisia. Naiset, jotka etsivät naisia.
Yksnikertaistettu ja perinteisiin sukupuolirooleihin nojaava esitys siitä, kuka näkee sinut tinderissä.

Tinder-profiilisi ei näy kaikille

Huolimatta etäisyydestä, sukupuolesta ja kiinnostuksen kohteista, saattaa olla, ettei profiilisi koskaan näy kaikille selaajille. Tinder käsitykseni mukaan tietyllä tavalla myös pisteyttää henkilöitä, jonka vuoksi ulkoisesti viehättävät näkevät enemmän ulkoisesti viehättäviä profiileita kuin vähemmän viehättävät.

Tähän ei vaikuta suoraan esimerkiksi hiusten väri tai silmien etäisyys toisistaan, vaan tinder koittaa ymmärtää viehättävyyttä sen perusteella, kuinka paljon ketäkin ihmistä on vedetty oikealle ja vasemmalle. Enemmän tykkäyksiä suhteessa hylkäyksiin saaneet ovat siis Tinderin silmissä viehättävämpiä.

Kyse ei ole myöskään suoraan ulkonäöstä. Myös profiilin teksti vaikuttaa siihen, kumpaan suuntaan sinut vedetään. Hyvät kuvat, viehättävä ulkonäkö ja huono profiiliteksti saattaa olla monesti yhdistelmä joka saa vähemmän tykkäyksiä kuin hyvällä profiilitekstillä varustettu serkkunsa.

Jos et todellakaan halua tulla nähdyksi, voit estää muita puhelinnumeron perusteella

Siis voit periaatteessa estää. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että estämäsi henkilö käyttää tinderiä omalla numerollaan (tai numerolla jonka sinä tiedät ja estät), eikä esimerkiksi prepaidilla. Tinder tarjoaa mahdollisuuden estää ihmisiä puhelinnumeron perusteella.

Voit myös estää profiilisi näkymisen muille kuin henkilöille, joista olet tykännyt.

Ajatellaanpa vaikka, että naapurin Ville tulisi vastaan Tinderissä ja se olisi katastrofi. Kun valitset tinderistä asetuksen ”Vain henkilöt joista olen tykännyt voivat nähdä profiilini” voit vaikuttaa siihen, näkeekö Ville sinut vai ei. Sinun pitää kuitenkin olla tarkkana ettet tällöin mahdollisesti ja vahingossa vedä Villeä oikealle. Tämäkään ei ole aukotonta. Naapurin Ville kun voi selailla Tinderiä vaikkapa kaverinsa profiililla huvikseen, ja nähdä sinut tällöin, mikäli olet kaverinsa vetänyt oikealle.

Pari muuta artikkelia sinulle

link to

Profiilisi on uusi Kun liityt Tinderiin ensimmäistä kertaa, saatat olla innoissasi ja odottaa innokkaasti ensimmäisiä osumiasi. Kuitenkin, kuten monissa muissakin digitaalisissa palveluissa,...