Puhelinnumeron antaminen (ja pyytäminen) tinderissä


Puhelinnumeron antaminen erilaisissa deittiyhteyksissä on aihe, joka puhuttaa paljon. Koska puhelinnumeron voi antaa, kenelle puhelinnumeron voi antaa ja mitä sen jälkeen tapahtuu? Tässä kirjoituksessa tarkastelen puhelinnlinnumeron antamista tinderissä muutamalta eri puolelta.

Puhelinnumeron antaminen tinderissä mietityttää…

… ja hyvä niin. Omaa järkeä on aina syytä käyttää, ja luottaa omaan fiilikseen matchin suhteen. Uskaltako numeron sitten antaa, ja mitä pahimmillaan tai parhaimmillaan siitä seuraa?

Ensinnäkin pitää todeta, että suurin osa ihmisistä myös Tinderissä on ihan asillista porukkaa. Harvasta saa puhelinnumeron antamalla kovin suurta riesaa, ja hyvin monet tajuavat jättää sinut rauhaan, jos tuntuu siltä että keskustelu ei jostain syystä ota jatkuakseen.

Lisäksi maininnan arvoista on se, että suurimmalla osalla puhelinnumero toimii väylänä jatkaa viestittelyä Whatsapin puolella, se kun on tietysti paljon luontevampi kanava jakaa ajatuksia, viestejä ja kuvia toisille, kuin tinderin ajoittain kaatuileva keskusteluikkuna.

Puhelinnumeron antamisessa ei siis kokemukseni mukaan ole kyse ensisijaisesti numeron käyttämisestä rupatteluun, vaan viestittelyyn sujuvammalla alustalla.

Mitä hyötyä minulle on siitä että annan numeroni ja jatkan keskustelua jonkun kanssa muualla kuin Tinderissä?

Tinder keskustelua voi ajatella ikään kuin keskusteluna baarin pöydässä. Ensin olet svaippaillut, ikään kuin löytänyt baarista jonkun henkilön ja sen jälkeen istut hänen kanssaan pöytään keskustelemaan. Tällaiset keskustelut kestävät usein lyhyen aikaa ja niiden perusteella päätetään halutaanko mennä pidemmälle vai ei.

Harva jatkaa keskustelua Tinder-sovelluksessa kovin pitkään kovin aktiivisesti. Sama asia koskee baarinpöytäkeskusteluja ja baaritiskillä tapahtuvia kohtaamisia.

Puhelinnumeron pyytäminen on ikään kuin baarikeskustelun seuraava vaihe. Ehdotat jatkoja joko luonasi tai hänen luonaan eli joko annat hänelle numerosi tai pyydä häneltä omaansa.

Jos sen sijaan päätät olla vaihtamatta numeroita ja koitat jatkaa keskustelua Tinderin puolella, käy hyvin helposti niin, että keskustelu vähitellen tyrehtyy. Niin kauan kuin olet sovelluksen keskusteluissa muiden osumien joukossa ja jatkuvan ihmisvirran keskellä, sinä et ole oikeastaan kukaan erityinen.

Kun sen sijaan hyppäät henkilön WhatsAppiin olet jo hieman lähempänä ja hieman henkilökohtaisemmalla alueella.

Puhelinnumero vai facebook tai muu yhteystieto tinder-löydölle?

Puhelinnumero on itselleni luontevin tapa pitää yhteyttä, koska olen tottunut whatsapin käyttäjä, ja tottunut myöskin työni puolesta siihen, että voin saada viestejä ennestään tuntemattomilta henkilöiltä. Ei kuitenkaan ole selvää, että näin on jokaisen kohdalla, vaan joku saattaa kokea luontevammaksi viestittelyn esimerkiksi instagramin kautta. Eikä sekään ole huono vaihtoehto. Kyse on tottumuksesta.

Puhelinnumero ja whatsapp paljastaa yhteyden facebookissa.

Hyvin usein sen jälkeen kun puhelinnumeroita on vaihdettu, ja viestintä whatsapin kautta aloitettu, ilmestyy facebookin kaveriehdotuksiin henkilö, jonka kanssa whatsapissa keskustelee.

Yksi syy voi olla se, että kyseinen käyttäjä on ollut kiinnostunut profiilistasi ja käynyt katselemassa kuviasi (jos tietää nimesi). Toinen hieman todennäköisempi syy on se, että koska facebook omistaa whatsapin, käyttää se toki tietoja ristiin käyttäjäkokemusta parantaakseen.

Paljastako puhelinnumeron antaminen tinderissä liikaa?

Muista numeroa jakaessasi, että mikäli osoittietosi ovat julkiset, ja mikäli puhelinnumero on numeropalvelussa, voi sen kautta saada yllättävän paljon tietoa sinusta. Lisäksi, jos numerosi kuuluu työnantajallesi, myös työpaikkasi voi tulla ilmi numerotietoja katsomalla.

Harvoin nämä tiedot ovat salaisia, mutta tämä on hyvä pitää mielessä kun numeroaan tinderissä uusille tuttavuuksille jakaa.

Pari muuta artikkelia sinulle