Tinder match [Syväluotaava artikkeli Matchien maailmaan]


Match Tinderissä ei sinänsä ole mitenkään erikoinen tai epätavallinen juttu, perustuuhan koko sovellus ajatukselle että matcheja pitää tulla jotta keskustelut voivat alkaa. Kun tinder match sitten tulee, saat puhelimeesi ilmoituksen kolmella sydännaamalla. Tai jos olet juuri selailemassa ihmisisä, jonkun oikealle vetämäsi kohdalla puhelin ilmoittaa, että kumpikin tykkäätte toisistanne.

Tinder Match tarkoittaa tilannetta jossa joku josta olet tykännyt, tykkää sinusta tai toisinpäin. Match Tinderissä syntyy vain mikäli sekä sinä että matchisi olette tykänneet toisistanne. Kun Match syntyy (suomeksi osuma), voi joko aloittaa keskustelun, tai mikä yleisempää, katsoa tarkemmin profiilin ja poistaa juuri tulleen matchin.

Matchiin liittyy kuitenkin monta asiaa jotka aiheuttavat ihmetystä ja tämän artikkelin tarkoituksena on selventää niistä muutamia.

Tinder matchien määrä

Tässä kohtaa voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että määrä ei korvaa laatua. Tinder matchien määrä ei ole millään tavalla tavoiteltava asia, mikäli matchien kanssa on tarkoitus myös virittää jotain pitkälle menevää keskustelua. Toki on ihmisiä jotka ainoastaan keräävät matcheja, ja heille tinder matchien määrällä on kovinkin suuri merkitys. Eräs ystäväni kertoi kerran keränneen vain poliiseja. Ja joskus ainoastaan superliken antaneita. Juuri kenenkään kanssa hän ei jutellut.

Tinder matchien keräily on huomattavasti helpompaa silloin kun olet nainen. Tutkimusten mukaan miehistä suuri osa vetää lähes jokaisen oikealle, kun naisista niin tekee aniharva.

Tinder match ei vastaa

Matchien keräilyyn liittyy varsinkin miesten usein kohtaama ongelma. Match ei vastaa vaikka häntä kuinka pommittaa viesteillä. Eikä varsinkaan enää silloin. Naisten on kohtalaisen helppo saada matcheja paljon, josta johtuen monella naisella myös on niitä paljon. Kun näistä jokainen kirjoittaa jotain, poimii naishenkilö matcheista tietysti kiinnostavimmat ja juttelee heidän kanssaan. Vaikka keskustelu olisi edennyt pitkällekin, tapahtuu silti usein niin että match lopettaa vastaamisen koska joku kiinnostavampi on tullut vastaan. Tai kenties hän on juuri sillä hetkellä treffeillä jonkun toisen kanssa.

Mitä sitten pitää tehdä kun match ei vastaa? Vastaus on että eipä juuri mitään kummempaa. Ihmisillä tinderissä, sekä sinulla että matchillasi, on oikeus valita kenen kanssa juttelee. Jos just tällä kertaa ei toista inspannut höpötellä kanssasi, niin seuraavalla kerralla käy paremmin.

Varma tapa saada profiili estetyksi tinderissä on alkaa törkeäksi vastaamattomia matcheja kohtaan ja näin kerätä kasa ilmiantoja omalle profiilille. Voit lukea aiheesta lisää kirjoituksestani tinder tili on estetty.

Match yhtäkkiä katoaa tinderistä

Välillä käy niin, että yhtäkkiä tinder match katoaa. Häntä ei näy listalla, hänen viestejään ei pääse lukemaan ja on kuin häntä ei koskaan olisi ollutkaan. Tässä tapauksessa on tapahtunut jokin seuraavista:

  1. Tinder-sovelluksesi sekoilee. Kirjaudu ulos ja uudelleen sisään. Sulje sovellus tässä välissä myös.
  2. Matchisi on poistanut sinut omista osumistaan. Siirry seuraavan matchin pariin.
  3. Matchisi on poistanut koko tinder-tilinsä. Voit olla onnellinen hänen puolestaan.

Ikävän yleistä on se, että tinderissä, kuten muissakin vastaavissa sovelluksissa, yhtäkkiä vaan kadotaan syytä ilmoittamatta. Kaikkien kannalta mukavampaa olisi kertoa aikeistaan poistua ja antaa toiselle myös aikaa reagoida tilanteeseen. Pitää kuitenkin muistaa, että mikään ei ole yhtä varmaa kuin se, että välillä tinder match katoaa. Joko syyn kertoen tai sitä kokonaan ilmoittamatta. Se kuuluu pelin luonteeseen eikä siitä kovin paljoa tule ottaa itseensä.

Matchisi vastaa tinderissä hitaasti

Välillä tinder match vastaa hitaasti, ja tähän on useimmiten erittäin hyvä syy. Pitää muistaa että suurin osa ihmisistä ei asu tinderissä. Ei edes suurin osa palvelun käyttäjistä. Monella on omaa elämää, ystäviä, töitä ja muita tilanteita joissa kännykän räplääminen ei ole ensimmäisenä mielessä. Odota siis rauhassa jonkin aikaa. Jos vastausta ei tule vuorokaudessa, voinet laittaa uuden viestin. Varsinkin naiset saavat siinämäärin viestejä, että vastaus voi joskus kestää ihan siitä syystä. Paljon viestejä, paljon keskusteluja ja vain yksi joka niihin vastaa.

Huomaa kuitenkin että jos odotat liian kauan matchisi vastausta, hän todennäköisesti ei enää muista sinua. Putoat alas viestipinossa, eikä kukaan kovin alhaalta ihmisiä nostele. Ole siis aktiivinen ja liitä viestiisi kysymys tai jokin muu kimmmoke joka saa matchin vastaamaan nopeammin.

Tinder match ei juttele

Tähän voisi melkein toistaa edellisen aiheen. Sillä pienellä lisäyksellä, että mikäli tiner match ei juttele sinulle ollenkaan, hän todennäköisesti on löytänyt jonkun kiinnostavamman. Siirry siis sinäkin eteenpäin äläkä odottele loputtomiin että match rupeaa juttelemaan sinulle.

Tinder ilmoittaa sinun saaneen matchin mutta ketään ei näykkään

On ikävän yleistä että tässä pinnallisessa sovelluksessa jossa ihmisiä kiskotaan naaman ja nimen perusteella suuntaan ja toiseen, ei profiilitekstejä juurikaan viitsitä lueskella. Tämä koskee etenkin miehiä, vaikka juuri naiset ovat innokkaimpia kirjoittamaan tekstin profiiliinsa. Luettavaa siis todella on.

(Vinkkejä profiilitekstin kirjoittamiseen löytyy muuten artikkelistani tinder profiiliteksti.)

Kun Tinder Match sitten syntyy, ryhdytään tarkemmin tutkimaan, mitä tulikaan saatua koukkuun. Ja kun saalis ei miellytä, poistetaan osuma samantien. Toisaalta on armollista ettei aloita keskustelua sellaisen henkilön kanssa josta ei ulkonäön perusteella välitä, mutta kismittäähän se että joku tykkäsi, etkä tiedä kuka!

Miksi Tinder Match sitten yleensä syntyy? Mitkä ovat niitä seikkoja jotka saavat toisen vetämään oikealle? Mikä miehessä ja naisessa vetoaa vastakkaiseen (tai samaan) sukupuoleen?

Tinderiä selataan ja valintaa tehdään pääasiassa kuvien perusteella. Kuva on ensimmäinen asia joka Tinder profiilissa tulee esille, ja hyvien kuvien valinta onkin ensisijaisen tärkeää jotta match muodostuu.

Ei muuta kun vetelemään taas 😉

Pari muuta artikkelia sinulle