Miten aloittaa keskustelu Tinderissä?


Istun tässä sohvalla puhelin kädessä. Ihmettelen näytöllä näkyvää kolmea sydännaamaa jotka kertovat mätsin tulleen. Joku kenestä olen tykännyt, tykkää musta. Ja mieleen hiipii taas kysymys, ”miten aloittaa Tinder keskustelu”, varmaan jo viidennen kerran tällä viikolla!

Tinder keskustelun aloitus ei kuitenkaan onneksi ole kovin vaikeaa. Sitä pitää lähestyä avoimin mielin, pitää silmät auki, yhdistellä hieman psykologiaa, pohtia mikä on oikea aika ja… Sun pitää vaan näpytellä se eka viesti ja painaa lähetä. Siinä se oikeasti on yksinkertaisuudessaan.

Otsikossa lupaan kertoa, miten onnistun keskustelunaloituksessa tinderissä. Joten lunastetaan lupaus heti alkuun.

Näin aloitat keskustelun tinderissä

  1. Tarkastele osumasi profiilia
  2. Mieti, mitä positiivista voit sanoa toisesta, tai onko teillä jotain yhteistä tai
  3. Voit myös kertoa jotain säväyttävää itsestäsi.
  4. Älä odottele, vaan kirjoita viesti ja lähetä se nopeasti
  5. Jos keskustelunaloitus ei tuota tulosta, koita seuraavana päivänä uudelleen.

Paras tapa aloittaa keskustelu Tinderissä tai missä tahansa muussa deittisovelluksessa on tehdä se luonnollisesti omana itsenään. Kaikista tärkeintä on ylipäänsä aloittaa keskustelu, jonka jälkeen suuntaa voi haarukoida vastapuolen vastauksen mukaan.

Tämän artikkelin luettuasi tiedät hieman enemmän siitä, miten aloittaa tinder keskustelu innostavasti, mukaansatempaavasti ja ennen kaikkea luonnollisesti.

Tinder keskustelun aloittaminen jännittää?

Keskustelunaloitus jännittää varmasti. On aivan luonnollista jännittää jotain sellaista jota ei ole tehnyt paljon, ja vaikka kokemusta keskustelunaloituksesta olisi paljonkin, jännittää silti. Jännitys vaan muuttaa muotoaan.

Kun aluksi jännittää ensimmäisen viestin lähettämistä, kokeneempana jännittää sitä, mitä toinen vastaa. Tai kuinka nopeasti toinen vastaa. Tai johtaako keskustelu aloitusta pidemmälle.

Itse olen päässyt keskustelunaloituksen estävästä jännityksestä eroon ajattelemalla, että vastapuoli on ihminen siinä missä minäkin. Ei korekampiarvoinen mutta ei myöskään missään nimessä vähäpätöisempi kuin minä itse. Kun aloitan keskustelun tinderissä tasavertaisen kumppanin kanssa, on jännitys paljon pienempää. Eikä se missään nimessä enää estä keskustelun aloittamista.

Onko jokaisen tinder-matchin kanssa järkeä aloittaa keskustelu?

Tähän kysymykseen on kaksi vastausta riippuen siitä, miltä kannalta asiaa katsoo.

Jos ajatellaan, että tinder käyttää jonkinlaista algoritmia joka aistii käyttäjän aktiivisuutta, keskustelun aloitus ja jatkaminen jokaisen mahdollisen matchin kanssa on toki suositeltavaa. Se kertoo tinderille että olet aktiivinen ja sinua kannattaa esitellä muille käyttäjille.

Kun ajatellaan asiaa taas puhtaasti lopputuloksen kannalta, ei jokaisen kanssa missään nimessä kannata aloittaa keskustelua. Sinulla on todennäköisesti matcheissa jotain vahinkotykkäyksiä, sellaisia joiden profiili ei tarkemman tarkastelun jälkeen oikein vakuuttanut. Tällaisista toki saattaa paljastua ajan mittaan jonkinlaisia helmiä, joten on omassa harkinnassasi mitä näiden kanssa teet.

Mitä useamman kanssa käyt keskustelua yhtaikaa, sen pinnallisempaa tutustuminen on. Tätä seikkaa ajatellen keskustelu kannattaa aloittaa vain muutaman kanssa kerrallaan ja viedä sen verran pitkälle kun se luonnostaan menee.

Mikä sitten on hyvä tapa aloittaa tinder keskustelu?

Keskustelun aloitukseen saat usein vinkkejä vastapuolen kuvista, tekstistä tai työpaikasta. Tosin työhön liittyvät ilmiselvät ja tuhannesti kuullut fraasit kannattaa jättää pois. Kokki ei todennäköisesti jaksa kokata sulle yhtään mitään, eikä hoitaja innostu mikäli ensimmäisenä ehdotat lääkärileikkejä makuuhuoneessa.

Voit saada keskustelun alkamaan hyvin kertomalla jotain yllättävää tai kiinnostavaa itsestäsi tai elämästäsi. Ainakin se on todella sua, ja sitä kautta suht luonnollista.

Jos olet oikeasti hauska, aloitat keskustelun tietysti hauskasti. Jätä kuitenkin väliin kaikki netin tuhannet ”parhaat iskurepliikit” tai vastaavat. Ne on jo kuultu, ja jos eivät ne sovi suuhusi luonnostaan, käy se kuitenkin jossain vaiheessa keskustelua ilmi vastapuolelle.

Hyvä keino keskustelun aloittamiseen on käyttäytyä, kuten jo tuntisit kumppanisi. Kysy, mitä suunnitelmia viikonlopuksi, ja kerro samalla hieman omistasi. Puhu siitä mitä söit viimeksi, tai kysy hänen lempiruokaansa, vaikka leikkisästi tulevia deittejä varten. Tästä voi olla apua tulevaisuudessa kun suhteenne etenee 😉

On ihan kohteliasta myös olla kiinnostunut vastapuolen ulkonäöstä. Kehu komeaksi tai kauniiksi ja liitä kehuusi mukaan jotain joka kertoo, että olet oikeasti katsellut vastapuolen kuvia. Kun liität aloitusviestisi vastapuolen kuviin tai profiilitekstiin, teet samalla selväksi että et ole lähettänyt samaa kopioitua kehua jo kymmenelle ennen häntä.

Tärkeintä keskustelun aloituksessa tinderissä ja kaikkialla muuallakin on kuitenkin aloittaa, kuten aiemmin jo mainitsinkin. Aloitus on keskustelun aloituksen ensimmäinen vaihe.

Kumpi aloittaa keskustelun?

Kumman vastuulla on keskustelun aloitus Tinderissä? Pitääkö miehen aina aloittaa, vai saako nainenkin olla aloitteellinen?

Mikäli haluat saada tuloksia aikaan, paras tapa mokata alkava deittailu on tietysti olla aloittamatta keskustelua lainkaan, tai olla vastaamatta toisen keskustelunavaukseen.

Nykyään kun tasa-arvoa pyritään pitämään kaikessa, vessoista palkkatasoon, voi keskustelun tinderissä aloittaa hyvin kumpi tahansa. Useimmiten sen jolla on enemmän kiinnostusta tai aikaa, on paras aloittaa keskustelu. Ja valitettavan usein se joku on mies.

Miten sitten onnistun lähes joka kerta?

Tinder keskustelu loppuu.

Joskus nyt vaan käy niin että mukavastikin alkanut keskustelu, johon on itse ja ehkä toinenkin panostanut, loppuu jostain syystä. Tinderin maailma on siitä jännä, että siellä tulee jatkuvasti uusia kasvoja vastaan, ja mitä uudempi tuttavuus, sitä kiinnostavammalta se tuntuu. Hetken. Kyse on löytämisen riemusta.

Mikäli keskustelu jonkun kivan tyypin kanssa hiipuu, etkä saa sitä puhallettua enää uudelleen liekkeihin, älä masennu. Kyse ei ole siitä, että sinussa olisi jotain vialla. Et vain ole enää se uusi ja mielenkiintoinen joita varsinkin naisille helposti tippuu sovelluksessa kuin sieniä sateella.

Tinderin keskustelujen loppumista voi toki koittaa välttää ylläpitämällä keskusteluja, mutta kannattaa miettiä, koska se on järkevää ja koska itsekin siirtyy seuraavaan.

Miten pitää yllä keskustelua tinderissä?

Tinder-keskustelun ylläpitäminen on siitä jännä juttu, että se tapahtuu kuin itsekseen silloin, kun keskustelijat ovat jollain tavalla sopivia toisilleen. Sitten taas jos niin sanotusti kemiat eivät oikein kohtaa, ei tinderkeskustelua kannata väkisin ylläpitää.

Toki on aivan mahdollista että todella väkisinkin alkaneesta keskustelusta tulee jonkinlainen onnellinen tarina, mutta harvinaista se on. Eikä toisaalta sellaisistakaan keskusteluista, jotka aluksi sujuvat kuin itsestään, välttämättä seuraa mitään kovin pitkää suhdetta. On kuitenkin paljon mukavampaa käyttää aika sujuvasti jutellen kuin väkisin keskustellen.

Tinderissä keskustelun ylläpitäminen on aina niin sanotusti kahden kauppa. Sujuvaan ja mukavaan keskusteluun tarvitaan molempien osapuolten panos. Myös sinun.

Voit lukea muita keskustelunaloitukseen liittyviä kirjoituksiani alapuolelta.

Pari muuta artikkelia sinulle